Gy.Szabó Béla Képtár és Könyvtár
Fejléc
Szank Gy.Szabó Béla Képtár és Könyvtár
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mennyi az idő?
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Linkek
 
nyitvatartás

Könyvtár, Információs és Közösségi Hely

Szank, Béke u. 40/a.

e-mail:

szank.keptar@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétfő: szünnap

Kedd: 9-17óráig

Szerda: 9-17 óráig

Csütörtök: 9-17 óráig

Pétnek: 9-17 óráig

Szombat:9-12 óráig

 
HÍREINK
Tartalom
 
Híreink

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Gy. Szabó Bélára emlékeztünk

  2018.09.06. 11:29

Augusztus 17-én az emlékezés koszorúit és virágait helyeztük el Gy. Szabó Béla világhírű grafikus művész emléktáblájának tövében. A megemlékezést a könyvtár szervezte.

Megelevenedtek a mesék

  2018.09.06. 11:26

A mese valósággá vált az alkotásokon.

TÁBOR A KÖNYVTÁRBAN

  2018.08.30. 11:13

Első nap a gyerekek megismerkedtek a könyvtárral, képtárral és természetes a csoport tagjaival.  Noé bárkájáról szóló mese után, gyönyörű közös alkotás készült.

Kirándulás

  2018.08.03. 11:27

Nem csak a könyvtárban és képtárban leltünk csodákra, hanem a természetben is.

SÁRBÓL GYÚRT CSODÁK

  2018.08.01. 11:21

Agyagból, sárból nőttek szebbnél szebb tárgyak, szobrok ma. Száradás, égetés díszítés. Még sok munka hátra van.

Második nap

  2018.07.31. 11:24

Emlékek élmények, beszélgetés, aztán sok-sok technikai próbálkozás. 

Kiskunmajsáról érkeztek a Dottóval

  2018.07.10. 11:09

Kiskunmajsáról városnéző kisvonattal érkeztek a gyerekek, akik a délelőtt nagy részét a könyvtárban töltötték. Filmvetítést követően, kiscsoportos munkában kutattak, feladatokat oldottak meg és szép képeket készítettek.

A délutánt Szank nevezetességeinek megtekintésével töltötték, no és persze  a játszótéren.

KönyvtárMozi és Gy.Szabó Béla

Szabó-Mikor Éva  2018.06.27. 14:50

Kiskunhalasról busszal érkező alsós és felsős csoport reggel a könyvtárban kezdte a szanki ismerkedést. A KönyvtárMozi meséi közül választottunk, majd a foglalkoztató füzetben színeztek a gyerekek. Gy.Szabó Béla életével, munkásságával is megismerkedett a csoport. A szanki tusrajzok műalkotásátírásai nagyon jól sikerültek. A szanki kislány c. kép és a szanki tusrajzok mind- mind egyéni ötletekkel kiegészülve, XXI. századi kötösbe öltöztek.

A gyerekek élvezték a foglalkozást, majd meglátogatták a Büszkeség Pontot. Ebéd az Ízek Házában várta őket, egy kis konyakmeggy-kóstolóval, a napot a Tekepályán zárták a halasiak.

Véleményük a napról: Máskor is eljönnek Szankra.

 

 

KÁNYÁDI SÁNDOR, SZANK DÍSZPOLGÁRA ELHUNYT

  2018.06.21. 14:57

2018. JÚNIUS 20-án elhunyt Kányádi Sándor költő, Nagygalambfalva szülötte, Szank díszpolgára. 

 

Kányádi Sándor
Szelíd fohász

szelíd fohász az én fohászom
félig könyörgés félig hála
hogy nem juttattál s ezután se
juttass engemet szégyenfára

de eljut-e az én fohászom
eljuthat-e vajon tehozzád
útjaidat úton útfélen
szertartások barikádozzák

nem marad-e sziklára hullt
magokként vajon terméketlen
mit egy hosszú életen át
a jövendőnek elvetettem

tudom sokat eltékozoltam
abból mit rám bíztál sokat
de azért ne tagadd meg tőlem
holtomban se áldásodat

 

A kiskunhalasi Fazekas iskola tanulói jártak a könyvtárban

Szabó-Mikor Éva  2018.06.21. 14:54

A kirándulás délelőttjét a képtárban és a köynvtárban töltötték a halasi diákok. Könyvtármozi vetítés után izgalmas feladatok várták a gyerekeket. 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

Szolgáltatásaink


Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG