Gy.Szabó Béla Képtár és Könyvtár
Fejléc
Szank Gy.Szabó Béla Képtár és Könyvtár
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mennyi az idő?
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Linkek
 
nyitvatartás

Könyvtár, Információs és Közösségi Hely

Szank, Béke u. 40/a.

e-mail:

szank.keptar@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétfő: szünnap

Kedd: 9-17óráig

Szerda: 9-17 óráig

Csütörtök: 9-17 óráig

Pétnek: 9-17 óráig

Szombat:9-12 óráig

 
HÍREINK
Tartalom
 
Híreink

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Gy. Szabó Bélára emlékeztünk

  2018.09.06. 11:29

Augusztus 17-én az emlékezés koszorúit és virágait helyeztük el Gy. Szabó Béla világhírű grafikus művész emléktáblájának tövében. A megemlékezést a könyvtár szervezte.

Megelevenedtek a mesék

  2018.09.06. 11:26

A mese valósággá vált az alkotásokon.

TÁBOR A KÖNYVTÁRBAN

  2018.08.30. 11:13

Első nap a gyerekek megismerkedtek a könyvtárral, képtárral és természetes a csoport tagjaival.  Noé bárkájáról szóló mese után, gyönyörű közös alkotás készült.

Kirándulás

  2018.08.03. 11:27

Nem csak a könyvtárban és képtárban leltünk csodákra, hanem a természetben is.

SÁRBÓL GYÚRT CSODÁK

  2018.08.01. 11:21

Agyagból, sárból nőttek szebbnél szebb tárgyak, szobrok ma. Száradás, égetés díszítés. Még sok munka hátra van.

Második nap

  2018.07.31. 11:24

Emlékek élmények, beszélgetés, aztán sok-sok technikai próbálkozás. 

Kiskunmajsáról érkeztek a Dottóval

  2018.07.10. 11:09

Kiskunmajsáról városnéző kisvonattal érkeztek a gyerekek, akik a délelőtt nagy részét a könyvtárban töltötték. Filmvetítést követően, kiscsoportos munkában kutattak, feladatokat oldottak meg és szép képeket készítettek.

A délutánt Szank nevezetességeinek megtekintésével töltötték, no és persze  a játszótéren.

KönyvtárMozi és Gy.Szabó Béla

Szabó-Mikor Éva  2018.06.27. 14:50

Kiskunhalasról busszal érkező alsós és felsős csoport reggel a könyvtárban kezdte a szanki ismerkedést. A KönyvtárMozi meséi közül választottunk, majd a foglalkoztató füzetben színeztek a gyerekek. Gy.Szabó Béla életével, munkásságával is megismerkedett a csoport. A szanki tusrajzok műalkotásátírásai nagyon jól sikerültek. A szanki kislány c. kép és a szanki tusrajzok mind- mind egyéni ötletekkel kiegészülve, XXI. századi kötösbe öltöztek.

A gyerekek élvezték a foglalkozást, majd meglátogatták a Büszkeség Pontot. Ebéd az Ízek Házában várta őket, egy kis konyakmeggy-kóstolóval, a napot a Tekepályán zárták a halasiak.

Véleményük a napról: Máskor is eljönnek Szankra.

 

 

KÁNYÁDI SÁNDOR, SZANK DÍSZPOLGÁRA ELHUNYT

  2018.06.21. 14:57

2018. JÚNIUS 20-án elhunyt Kányádi Sándor költő, Nagygalambfalva szülötte, Szank díszpolgára. 

 

Kányádi Sándor
Szelíd fohász

szelíd fohász az én fohászom
félig könyörgés félig hála
hogy nem juttattál s ezután se
juttass engemet szégyenfára

de eljut-e az én fohászom
eljuthat-e vajon tehozzád
útjaidat úton útfélen
szertartások barikádozzák

nem marad-e sziklára hullt
magokként vajon terméketlen
mit egy hosszú életen át
a jövendőnek elvetettem

tudom sokat eltékozoltam
abból mit rám bíztál sokat
de azért ne tagadd meg tőlem
holtomban se áldásodat

 

A kiskunhalasi Fazekas iskola tanulói jártak a könyvtárban

Szabó-Mikor Éva  2018.06.21. 14:54

A kirándulás délelőttjét a képtárban és a köynvtárban töltötték a halasi diákok. Könyvtármozi vetítés után izgalmas feladatok várták a gyerekeket. 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

Szolgáltatásaink


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!